Storbritannien

Hvordan får du nemmest adgang til det britiske marked?

Kontakt mig

Briterne har sagt nej til EU og I januar 2021 blev BREXIT en realitet.

Det blev ikke det hidtil omtalte HARD BREXIT, men i stedet en frihandelsaftale mellem EU og UK. Det betyder at din virksomhed kan importere varer til UK uden told mod fremvisning af oprindelsescertifikat eller fakturaerklæring. For varer produceret uden for EU, gælder de almindelige regler for toldopkrævning, medmindre UK har indgået en særskilt aftale om lavere eller ingen told med det land, hvor varen har oprindelse.

 

Hvad skal jeg gøre hvis jeg stadig vil handle med kunder i Storbritannien?

Her bør du skelne mellem B2B og B2C handel?

B2B:

Virksomheder må gerne handle med hinanden også ved import til UK, her skal i blot huske at mærke jeres forsendelser til Storbritannien med ”reverse charge”.

B2C:

Når du handler med privatpersoner, skal du være opmærksom på GBP 135 grænsen. Hvis dit salg har en værdi under GBP 135, skal du opkræve og indbetale UK moms til myndighederne. Det betyder at du skal have en momsregistrering. Hvis dit salg derimod er højere end 135 GBP kan du lade din kunde betale moms i forbindelse med importen.

Har i endnu ikke fået gjort noget ved jeres eksport og sælger i stadig varer med f.eks. dansk moms, så er det ikke alene ulovligt, men også en bekostelig affære, da betaler i både salgsmoms og eventuel importmoms og det vil sige at i risikerer at betale dobbelt moms. Såfremt du får en registrering i Storbritannien vil din importmoms ikke udgøre en potentiel udgift. Herudover kan du forbedre dine leveringstider og eventuelt spare penge på told.

Nordirland er reelt en del af UK, men stadig at betragte som et EU land når det kommer til varehandel. Det vil sige, at du stadig kan transportere varer til Nordirland som værende til et EU-land, her skal du selvfølgelig være opmærksom på de nye reglerne om hvor stort et salg du må have B2C, inden du er pligtig til en momsregistrering. Registreringsgrænse GBP 70.000. Det er ikke muligt at indberette sit EU salg til Nordirland via one stop shop, da der er en særlig aftale omkring varehandel til Nordirland. Læs mere om dette her https://www.gov.uk/guidance/overseas-businesses-selling-goods-to-northern-ireland

Kanaløerne – GST.

Du er meget velkommen til at kontakte os på info@intravat.com for en uforpligtende drøftelse i forhold til jeres forretning, eller hvis I ønsker at modtage et tilbud i forhold til registrering og momshåndtering af jeres leverancer til Storbritannien.