Storbritannien - UK

Kom stækt i gang på det britiske marked!

Bliv kontaktet

Storbritannien

Officielt kaldet Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland, som består af de 4 lande; England, Skotland, Wales og Nordirland. Storbritannien er med sin imperialistiske historie, verdens mest omtalte kongehus, foregangsland for utallige ting, og ikke mindst et af verdens mest interessante markeder, målt på størrelse.

Desværre har Storbritannien sine helt egne ideer for, hvordan fællesskab og samhandel bør være, hvilket resulterede i det "berømte" Brexit, og et farvel til EU's fællesskab.

Storbritannien er stadig et helt fantastisk marked, det kræver blot, at man lære at navigere i de mange regler eller finder en stærk partner, som kan håndtere det hele.
IntraVAT har mange års erfaring i at navigere rundt i det britiske moms- og toldsystem, samt et højt professionelt niveau i håndteringen af de britiske myndigheder.   

Vi sidder klar til at hjælpe, og er kun et telefonopkald væk.

Storbritannien er et stort marked, der med over 67 millioner engelsktalende forbrugere kan virke som verdens nemmeste marked at træde ind på, hvilket det også var, lige indtil, at de besluttede sig for at melde sig ud af fællesskabet EU i form af deres berømte Brexit manøvre.

Markedet og forbrugernes købelyst har heldigvis ikke ændret sig siden Brexit, men regler og krav for at sælge i, eller eksportere til Storbritannien er blevet gevaldigt strammet og besværliggjort for B2C handel.

Skal du handle B2B eller B2C på samme vilkår som lokale virksomheder i Storbritannien kræver det, at du enten opretter er rigtigt firma med egen adresse, regnskabspligt, direktør og juridisk ansvarlig eller, at du finder en partner som kan varetage alle de praktiske og juridiske opgaver på dine vegne.

Med IntraVAT som din momspartner i Storbritannien vil du få en momsekspert der udover moms, også kan assistere i forhold til import- og eksportregler, eventuelle myndighedskontroller og generel viden om handel over grænser.
Vælger du IntraVAT som din momsrepræsentant på det britiske marked, vil du få mulighed for britisk' momsregistrering og EORI-nummer, med lokal firma adresse, posthåndtering af fysisk post, kvartalsvis momsindberetning, fiskal repræsentation, og general overvågning af jeres britiske aktiviteter i forhold til myndighedernes krav.

Momsundtagelser og generelle satser

Er din virksomheds produkter berettigede til reduceret moms eller måske helt fritaget? Læs mere her, og se om dine produkter er omfattet af reglerne.

IntraVAT - Din professionelle momspartner

Med speciale i moms, og en passion for handel over grænser siden 1978, kan vi garantere dig en af branchens stærkeste partnere på det britiske marked. Er du interesseret i at vide mere skal du blot udfylde kontaktformularen, og så vil vi kontakte dig hurtigst muligt. 

Hvornår skal man som udenlandsk virksomhed være momsregistreret i Storbritannien?

Du skal momsregistreres i Storbritannien i følgende tilfælde:

- Hvis du som virksomhed har en momspligtig omsætning på over £85.000,00 indenfor de sidste 12 måneder til kunder bosiddende i Storbritannien. Fristen er 30 dage.

- Hvis du ved, at du som virksomhed kommer til at overstige en momspligtig omsætning på £85.000,00 i Storbritannien inden for de næste 30 dage.

- Hvis du har B2C-handel, hvor værdien af det enkelte salg er under £135,00 for hele forsendelsen.

- Hvis du ønsker at lave DDP-forsendelser til dine britiske kunder, så de slipper for alt besværet med told og moms.

- Hvis du gerne vil handle på lige fod med almindelige britiske virksomheder, og have de samme nemme muligheder for at modregne indgående moms.   

Deadlines

Indberetningsfrister for normale kvartalsregnskaber som ikke er forskudte

Momsperiode Deadline for indberetning og betaling
Q1 - 1. Kvartal (januar, februar, marts) 8. maj 2023
Q2 - 2. Kvartal (april, maj, juni)  7. august 2023
Q3 - 3. Kvartal (juli, august, september) 7. november 2023
Q4 - 4. Kvartal (oktober, november, december) 7. februar 2024

Momssatser

MOMS sats Kategori Betegnelse Registreringsgrænse
 0% momsfritaget VAT exempt  GBP 85.000,00
 0% nul sats Zero rated VAT  GBP 85.000,00
 5% Lav sats Reduced rated VAT   GBP 85.000,00
20% Generel sats Standard rated VAT  GBP 85.000,00