Kom stærkt fra start i Norge!

Går du med tankerne om at tilbyde dine produkter og ydelser i Norge? Men er i tvivl om Moms, Import, Registrering og de mange andre juridiske ting, der følger med ved handel over grænser. - Så sidder vi klar til at assistere.

Kontakt mig

Selvom Norge er en del af det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og tager del i det indre marked, har de deres helt egne toldregler, som vanskeliggøre import og eksport i forhold til andre EU-lande.
Norge er ligeledes heller ikke med i EU’s One stop moms ordning som trådte i kraft 1. Juli 2021, hvilket betyder at der træder nogle helt særlige regler i kraft når man ønsker at sælge sine produkter og ydelser fra et EU-medlemsland til kunder i Norge.

MOMS Sats Kategori Betegnelse Registreringsgrænse

12%

Persontransport, overnatning, adgangsbilletter MVA NOK 50.000,00

15%

Næringsmidler MVA NOK 50.000,00

25%

Generel sats MVA NOK 50.000,00

Når man skal i gang i med at sælge eller eksportere til Norge kræver det visse typer registreringer alt afhængig af det man ønsker at sælge eller eksportere.

 

e-commerce B2C Norge

Ved B2C e-commerce handel i Norge, er det påkrævet, at man pålægger og afregner Norsk moms fra den første krone man tjener på sine varer eller ydelser. Her anbefaler vi en af disse to forskellige registreringsmuligheder, VOEC-ordningen (Vat on E-Commerce) eller en NUF-registrering (Norsk registreret Udenlandsk Virksomhed). Hvad du bør vælge, afhænger af dine produktpriser og type produkter, da VOEC-ordningen kun er for virksomheder med varebeløb under NOK 3.000,00, og som ej sælger fødevarer og andre restriktions pålagte varer.

 

e-commerce B2B

Har din virksomhed udelukkende B2B handel, og ikke udfører installationer eller andet der kræver udsendelse af medarbejdere, eller brug af 3.part for udførelse, vil du som udgangspunkt ikke skulle registreres i Norge

 

Udsending af medarbejdere til Norge

Udføre din virksomhed byggeri, projektarbejde, installationer, reparationer eller andet på fast ejendom i Norge, ved brug af egne ansatte, vil din virksomhed være påkrævet, at lave A-meldinger for virksomhedens udsendte medarbejdere, samt registrering i både Enhedsregisteret og Merverdiavgiftsregisteret.

Dette kræver at man enten registrere sig fysisk med et aktieselskab eller benytter sig af en NUF-registrering. Hvad du bør vælge, afhænger at størrelsesordenen og tidshorisonten for opgaven, dette kan vi også rådgive om.

 

Fødevarestyrelsen - Mattilsynet

Hvis din virksomhed importerer næringsmidler/madvarer til fortæring af mennesker eller dyr, eller visse typer af kosmetik og helseprodukter, skal selskabet registreres i det norske Mattilsyn.
Dette kræver at man har en NUF eller AS registrering, og efter man har registreret sit selskab hos Mattilsynet, skal der angives HS-koder på samtlige af de produkter som der importeres til Norge.

Selskabet skal ligeledes udpege en ”Første modtager” (dette vil som regel være den norske speditør, eller det sted/den virksomhed, hvor næringsmidler første gang rammer norsk jord). IntraVAT AS kan desværre ikke agere ”Første modtager” for sine kunder.

Importere din virksomhed kosmetik eller kropsplejeprodukter, har du ydermere forpligtelse til, at gøre dig bekendt med forskriften om kosmetik loven, heunder:

• Nationale krav til sprog
• Produktets funktion skal opgives på norsk
• Det nominelle indhold skal angives i vægt eller volume
• Dato for mindste holdbarhed
• Oplysninger om særlige forholdsregler eller advarselsmærkning skal angives på norsk

Læs mere om NUF

Norskregistrert Utenlandsk Foretak - Få firmaadresse og momsnummer i Norge, uden fuld regnskabspligt.

Læse mere om VOEC

VAT on E-Commerce - Laver du E-handel med små fakturabeløb, kan du komme hurtigt i gang her.

Læs mere om AS

Få registreret din virksomhed som et norsk aksjeselskab og start din vækstrejse i dag.

Interesseret i et samarbejde?

Vi sidder klar til at hjælpe jer, kontakt os på: