EU momsrefusion for 2022

Ansøgningsfrist for momsrefusion i andre EU-lande er 30. september i år

3. august

Husk ansøgningsfrist for momsrefusion i andre EU-lande er 30. september i år

Som dansk momsregistreret virksomhed altid skal man huske at ansøge om refusion af moms-udgifter afholdt for køb af varer og ydelser i andre EU-lande.
Hvis virksomheden ikke er, eller skal være, momsregistreret i det pågældende EU-land, hvori den har afholdt udgifter og betalt lokal moms vedrørende år 2022, så skal der ansøges om momsrefusion via SKAT’s hjemmeside senest 30. september 2023.

Hvis virksomheden kunne have haft ansøgt om momsrefusion af udenlandsk moms, men ikke har gjort det, da har Skatterådet i en afgørelse udtalt, at man ikke vil kunne fratrække moms-udgiften i virksomhedens skatteregnskab. Det er derfor ikke helt irrelevant at få ansøgt om momsen retur.

Hvilke udgifter kan godtgøres?

Vi ser typisk følgende typer af udgifter, hvor danske virksomheder har betalt lokal moms i andre EU-lande:

  • Hotelophold
  • Restaurantbesøg
  • Adgang til messer
  • Persontransport
  • Brændstof i transportbranchen

Man kan søge momsrefusion i alle EU-lande, og bemærk i den forbindelse, at de store samhandelslande Tyskland, England og Sverige er blandt de lande, som refunderer momsen på stort set alle ydelser.

Hvilke krav gælder for momsrefusion i andre EU-lande?

Kravene er generelt, at virksomheden er almindelig momsregistreret i Danmark (men ikke i udgiftslandet), og at indkøbene angår virksomhedens aktiviteter. Udover dette er det værd at bemærke, at man kun kan få tilbagebetalt moms af beløb ud over bagatelgrænsen – se listen med bagatelgrænser på dette link: Momsrefusion i Europa

Vi kan hjælpe

Ansøgning om momsrefusion er en af IntraVATs kerneydelser – og vi sidder klar til at assistere, så kontakt os i dag, via kontakt her på siden, og lad os hjælpe med at få refunderet dine forretningsrelaterede udgifter!