Nyt UK toldsystem

Storbritannien udfaser CHIEF, og gør klar til implementeringen af CDS

15. juli

Storbritannien skifter toldsystem

Indførelsen af det nye CDS – Custom Declarations Service i Storbritannien, er en længe ventet opdatering fra det gamle CHIEF - Customs Handling of Import and Export Freight. Med det nye CDS skal tingene glide nemmere, og det vil ligeledes blive nemmere at tilgå sine dokumenter online, men det kommer ikke uden konsekvenser.

________________________

 

Udfasningen af toldsystemet CHIEF har været i gang længe og det vil fra 31. marts 2023 ikke længere være muligt at bruge CHIEF til eksport, derfor er størstedelen af britiske importører og eksportører allerede rykket over på det nye toldsystem.

Fra 30. september 2022 bliver CHIEF ligeledes lukket for import og det vil påvirke alle udenlandske virksomheder, som har aktiviteter med fysiske produkter i Storbritannien.
Er din virksomhed registreret med GB EORI-nummer og/eller GB momsnummer, vil din virksomhed være underlagt de selv samme ændringer, på lige fod med britiske virksomheder og skal derfor også forholde sig til ændringen på samme måde.

Læs mere på: https://www.gov.uk/government/collections/customs-declaration-service

Hvis du derimod allerede er klient hos IntraVAT, kan vi glæde dig med, at du allerede er overgået til det nye CDS toldsystem, og at du ikke behøver at bekymrer dig om noget.