Norge implementerer nye regler for momsangivelse i 2022

Her er, hvad du skal vide

28. september

Fra den 1. januar 2022 skal momsen i Norge indberettes på en helt ny måde. Processen bliver baseret på de såkaldte standardiserede SAF-T-koder, og momsangivelsen kan sendes direkte fra dit økonomisystem.

Indberetning via SAF-T gør at man kan indberette oplysninger omkring transaktioner på et mere detaljeret niveau. Dette blandt andet af hensyn til en mere effektiv myndighedskontrol.

Hvad betyder de nye regler for dig?

Fremadrettet kan du indsende din momsangivelse på to måder:

  • Du kan uploade en fil med SAF-T-koderne direkte fra dit økonomisystem til skattemyndighederne, hvis dit økonomisystem understøtter dette (se SAF-T-koderne her)
  • Har du ikke mulighed for at uploade filen, kan du stadig udfylde din momsangivelse manuelt via skattemyndighedernes portal (benytter du denne metode, er der større risiko for, at din virksomhed vil blive udtaget til kontrol)

Rapportering af norsk moms bliver nemt og overskueligt for dig som IntraVAT-kunde

Hvis du er kunde hos IntraVAT, indberetter vi momsen for dig på baggrund af de oplysninger, du uploader til os. Al kommunikation foregår elektronisk via vores dertil designede løsning.  

Og det bedste af det hele? Du behøver ikke længere at ligge søvnløs om natten med frygten for, at du har svedt en deadline eller påkrævet handling ud. Vi giver dig besked, når der er noget, du skal gøre eller være opmærksom på.

Har du spørgsmål til momsindberetning eller SAF-T?

Hvis du allerede er kunde hos IntraVAT, skal du ikke foretage dig noget. Du vil blive kontaktet inden udgangen af oktober.  Her får du hjælp til en smidig og gnidningsfri implementering, og du vil få en grundig introduktion til de nye regler og et indblik i, hvordan det påvirker din virksomhed.

Hvis du ikke allerede er kunde og har brug for assistance til din norske momsangivelse, kan du altid kontakte os for nærmere vejledning. 

Uanset om du er kunde eller ej, er du mere end velkommen til at kontakte Marlene Lisby eller Linda-Sophia Danielsen på tlf. 7430 2360 eller på info@intravat.com, som hellere end gerne vil hjælpe dig i gang.