Norge indfører nye momsregler for udenlandske virksomheder, der sælger varer til norske forbrugere

21. april 2020

21. april

Norge indfører nye momsregler for udenlandske virksomheder, der sælger varer til norske forbruger (B2C). De nye regler gælder således ikke udenlandske virksomheder, med en momsregistrering i Norge, fx danske virksomheder med en såkaldt NUF-registrering. Ej heller udenlandske virksomheder, der udelukkende sælger varer til andre virksomheder i Norge (B2B).

Hvis din virksomhed, således allerede har en NUF- eller selskabsregistrering i Norge, bliver I ikke berørt af de nye regler og kan indfortolde og handle varer som hidtil. Sådanne virksomheder, skal dermed heller ikke registreres under eksempelvis den nye VOEC-ordning.

Hvis din virksomhed derimod ikke er registreret i Norge og I sælger varer til private forbruger i Norge, bør I være opmærksomme på de nye regler.

 

De nye regler (B2C-salg)

Kort fortalt indebærer ændringen, at grænsen på 350 NOK ophæves med virkning fra hhv. 1. januar 2020 for visse varetyper og for andre den 1. april 2020.

For e-handelsvirksomheder betyder det, at muligheden for at sende varer, med en samlet værdi under 350 NOK (inkl. fragt og forsikring), til norske privatpersoner told- og afgiftsfrit, ophører inden for nærmeste fremtid. Myndighederne har, dog for en periode, udstedt en midlertidig deklarationsfritagelse for salg mellem 0-350 NOK (læs mere på: https://www.toll.no/no/netthandel/1.april/overgangsordning).

De fleste virksomheder kan med fordel, om muligt, vælge at tilmelde sig VOEC-ordningen. Bemærk, at ordningen alene gælder enkeltforsendelser, bestående af visse varetyper, med en værdi på under 3.000 NOK pr. vare (ekskl. fragt og forsikring).

Brug for hjælp?

Hvis I har spørgsmål til de nye regler, er i tvivl om registreringspligten eller har brug for hjælp til registrering, er I naturligvis altid velkomne til at kontakte os på info@intravat.com eller på 7430 2360.