Hjemløs?

IntraVAT har fået egen adresse i UK, har du også brug for sådan en? Kontakt gerne IntraVAT i dag og hør nærmere.

22. februar

Den 1. januar 2021 blev det lovpligtigt at blive momsregistreret i Storbritannien, når du leverer varer med en salgsværdi ≥ 135 GBP

Hvis din kundes ordre overstiger GBP 135 kan du lade kunden afregne told og moms selv, hvilket imidlertid kan være en bekostelig affære for enten dig eller kunden. Fra og med 2021, er det ikke længere muligt at benytte den simplificerede fortoldningsprocedure. Herudover kræves der oprindelsescertifikat hvis du ønsker at du vil benytte muligheden for 0 % i told på varer der har oprindelse inden for EU jf. handelsaftalen.

I Storbritannien har der været en del begyndervanskeligheder, med tilvænningen til de nye forhold der fulgte efter Brexit.

Der har været en tendens til at nogle varer er gået igennem uden kontrol på visse grænsepassager og fuld kontrol på andre. Denne tendens synes at være udfaset. Herudover har det være svært for mange toldagenter at hitte hoved og hale i de nye regler og krav.

Fra 1. januar 2022 kan der blive udstedt bøder såfremt fortoldningen ikke udfyldt rigtig. Derfor bør din virksomhed, hvis i er momspligtige i UK, få en momsregistrering på plads, og undgå uforudsete omkostninger og udfordringer i forhold til forkert håndtering af moms og told i UK.