"Access2Markets" - EU-Kommisionen har lanceret en ny handels portal

10. november

I midten af oktober 2020 lancerede Europa-Kommissionen deres nye online portal - "Access2Markets", som er tilgængelig for alle EU-virksomheder. Portalen er gratis og kommer med relevante informationer om import og eksport af varer til / fra EU.

Hovedformålet med portalen er at give detaljerede oplysninger om:

  • Tariffer
  • Nationale eller lokale skatter, f.eks. Moms, punktafgifter mv.
  • Oprindelsesregler (EU-handelsaftaler med lande uden for EU)
  • Produktkrav (generelle sikkerhedsregler og specifikke regler, der gælder for visse produktkategorier, såsom kosmetik og farmaceutiske produkter)
  • Toldprocedurer
  • Handelsbarrierer (det omhandler enhver regulering eller politik, der begrænser international handel, især told, kvoter, licenser osv.)
  • Handelsstatistikker, der giver en oversigt over den mængde, der bliver eksporteres til lande uden for EU.

Kommissionens administrerende vicepræsident Valdis Dombrovskis sagde ved lanceringen af Access2Markets:

”Vi er nødt til at hjælpe vores virksomheder, især SMV'er, med at få størst mulig fordel af vores handelsaftaler. Derfor har vi skabt denne nye portal til at hjælpe mindre virksomheder med at navigere i den internationale handelsverden. ”

Hvordan bruges Access2Markets?

Portalen er tilgængelig på 24 europæiske sprog inklusive dansk, og er optimeret til brug på smartphones og tablets. Portalen omfatter alle nødvendige import / eksportoplysninger, der dækker mere end 120 lande uden for EU i øjeblikket. Derudover forklarer portalen handelsaftaler og hjælper EU-virksomheder med at afgøre, om deres produkter er berettigede til toldrabatter.

Værktøjet er meget intuitivt. Alt du skal gøre er at indtaste følgende oplysninger i ”Min assistent”:

  • Produktnavn eller HS-kode
  • Oprindelsesland (eksporterende land)
  • Bestemmelsesland (importerende land)

Derefter finder du alle de nødvendige oplysninger om de pågældende varer, f.eks. til prisfastsættelse, budgettering, forretningsplanlægning og så videre.

Brexit

Desuden indeholder den nye portal relevante oplysninger om importerede / eksporterede varer fra / til Storbritannien. Dette kan være meget nyttigt efter den 1. januar 2021, hvor overgangsperioden slutter for Storbritannien.

 

HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL VEDRØRENDE ACCESS2MARKES?

Vores specialister er klar til at hjælpe dig.

Hos IntraVAT er vi eksperter inden for moms og afgifter. Vi assisterer bl.a. med registreringer, angivelser mv. Kontakt os hvis du har brug for hjælp eller behov for en generel drøftelse af dit setup.