Styrkelse af forretningen

Foliekniven.dk

Grænseoverskridende skiltevirksomhed

Foliekniven.dk.jpg

Webshoppen skulle være lokalt forankret i Norge.

I forbindelse med etablering af webshop valgte den fynske skiltevirksomhed Foliekniven.dk en partner med lokalkendskab.

Skiltevirksomheden Foliekniven.dk tilbyder et online alternativ til de traditionelle skiltevirksomheder. Kunden skal selv stå for design og montage, mens Foliekniven.dk tager sig af produktion og anvendelse af de rigtige materialer til de rigtige opgaver. På den måde kan virksomheden tilbyde konkurrencedygtige priser.

Foliekniven startede i Danmark, men har nu udvidet konceptet til også at dække Tyskland, Sverige og Norge. 

Udvidelsen til det norske marked var mere kompleks end til de øvrige eksportmarkeder grundet Norges fravær i EU.

"Da vi stod for at skulle åbne vores norske webshop, valgte vi, at vi ville være ”lokale” i Norge, så kundernes oplevelse af at handle med os var så gnidningsfri som muligt. I den forbindelse havde vi brug for en momsrepræsentant der kendte reglerne, og som kunne være vores kontakt overfor de norske myndigheder", udtaler Rune Fabricius, Direktør hos Foliekniven.dk.

 

Distribution og momsrepræsentation var de største udfordringer

Mange virksomheder undlader at søge rådgivning i forbindelse med etablering af nye aktiviteter udenfor EU's grænser. Det kan blive en dyr fornøjelse, med forsinkelser og spildte ressourcer til følge, hvis der ikke er tages højde for lokal lovgivning og de rigtige registreringer. Med erfaringer og lokalkendskab kan IntraVAT effektivt eliminere de faldgruber, der kan opstå omkring registreringer, indbetalinger, lovgivning etc.
Foliekniven.dk gjorde sig vigtige overvejelser inden etableringen på det norske marked. 

"De to største udfordringer vi havde, da vi skulle starte op i Norge, som jo ikke er med i EU, var helt klart distribution og momsrepræsentation. Distributionen løste vi ved at sende pakkerne til os selv som bulksplit, og derved indfortolde det hele samlet til os selv. Derefter splittedes det ud til de enkelte kunder. Denne samlefaktura sendte vi til IntraVAT, som sammenholdt det med de enkelte fakturaer og sørgede for, at vi betalte de rigtige beløb til den norske stat".

 

For Foliekniven.dk er visheden om, at partneren kender reglerne vigtig, og fjerner mange bekymringer.  

"Det er rigtig dejligt at have en kompetent samarbejdspartner i ryggen, der kender reglerne, og som hjælper med at holde os på sporet, også når reglerne ændres. Det er naturligvis drønirriterende, når man får at vide, at det man gør er forkert, men det er vigtigt at få at vide, så ikke vi får problemer senere. Så vidt jeg har hørt, er det ikke alle steder, man får den sparing", slutter Rune Fabricius. 

 

Går du også med overvejelser eller spørgsmål omkring eksport til nye markeder, lokal registrering af webshop, momsrepræsentation eller lignende? Kontakt IntraVAT for en snak om netop dine muligheder.