Brexit - Hvad betyder det for dig?

Løn i Norge

Vi gør løn i Norge nemt

iStock-922729794.jpg

Skal du udbetale norsk løn, så se med her

Reglerne på området er mange

Har du ansat en sælger, eller er dine medarbejdere skattepligtige i Norge, så kan IntraVAT hjælpe med at udarbejde løn.

Reglerne på lønområdet er mange og komplicerede, og der er stor forskel på fast løn og timeløn. Derfor har du måske brug for en håndsrækning på området.

Kontakt os gerne, så hjælper vi med afregning og rapportering af norsk løn. 

 

 

 

 

Gode råd og praktisk viden

Vil du ansætte en sælger i udlandet?

Du skal selvfølgelig have undersøgt kravene i det pågældende land omkring kontrakt, mindsteløn, arbejdstider, obligatorisk pension mv. Der skal oprettes ansættelseskontrakt og udarbejdes og rapporteres løn.

Vi kan hjælpe dig på vej i processen med gode råd og vejledning, og vi kan tilbyde udarbejdelse samt rapportering af løn.

Skal du ansøge om HMS-kort?

Danske selskaber indenfor byggebranchen, der sender medarbejdere til norske byggepladser, skal ofte udstyres med et identitetskort, der giver adgang til byggepladen. Dette kort kaldes HMS-kort eller byggekort (HMS=Helse, Miljø og Sikkerhed). Kortet er virksomheds- / personbundet, og kan derfor bruges på forskellige byggepladser og projekter i Norge.

HMS-kortet identificerer den konkrete medarbejder og giver samtidig vedkommende adgang til byggepladsen. Det betyder også, at uden HMS-kort vil medarbejderen ikke få adgang til byggepladsen. Det kan selvsagt give problemer, hvis et aftalt stykke arbejde ikke kan udføres, fordi medarbejderen står uden HMS-kort.

Det danske selskab skal være momsregistreret i Norge, for at kunne søge HMS-kort til medarbejdere, der arbejder i Norge.

Hvordan indrapporteres projektarbejde i Norge til myndighederne?

Når man skal arbejde på et norsk projekt der har en kontraktværdi på NOK 20.000,- eller derover, skal det indrapporteres til de norske myndigheder. Rapporteringen skal ske snarest efter indgået kontrakt, og senest 14 dage efter projektet er påbegyndt. 

Rapporteringsproceduren ser således ud:

Hovedopgavegiveren (som oftest er den norske virksomhed) skal rapportere selve opgaven og de virksomheder de entrerer med. Og selvfølgelig også egne medarbejdere, skulle de have det også.

Opgavetageren (virksomheden der har påtaget sig opgaven fra Hovedopgavegiveren i Norge) er forpligtet til, at rapportere sine egne medarbejdere på opgaven og eventuelle underleverandører. 

Pligten til at rapportere til Norge fungerer således, at virksomheder op til 2 led fra Opgavegiveren skal rapportere. Det betyder, at underleverandører til Opgavetageren også har pligt til at rapportere ind.

Rapporteringen kan ske på 2 måder: 

1. Man udfylder en blanket (RF1198/RF1199), hvori man opgiver information om opgavegiver, opgavetager (dit firma), dine medarbejdere og data om selve projektet. Blanketten skal sendes i papirform, vedlagt kopi af medarbejderes pas m.m. til Skatteetaten i Norge.

2. Har man adgang til de norske myndigheders Oppdragsregister system, kan man rapportere data direkte ind. Her kræves dog, at der vedlægges kopi af medarbejderes pas mv. 

Kontakt os, og vi kan også være behjælpelige med blanketter, inkl. udfyldelse samt selve rapporteringen.

 

Hvor lang tid tager det at registrere et selskab i udlandet?

Der er store forskelle på, hvor lang tid det tager at registre sig i udlandet med et momsnummer, ligesom der er store forskelle på hvilken dokumentation der skal til.

I Skandinavien / Nordeuropa tager det cirka +/- fire uger, men andre steder og i særligt travle perioder, tager det noget længere tid. Der vil også være krav til, at noget dokumentation skal være i original version og/eller godkendt og underskrevet af dansk notar.

Hvis du har flere gode spørgsmål, så er vi altid til at få fat på.

Kontakt os

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre oplevelsen. Læs mere om vores privatlivspolitik.

Ok