Brexit - Hvad betyder det for dig?

Bygge- og anlæg i Norge

Dine medarbejdere skal på byggepladsen til tiden

construction-1491692_1920.jpg

Vi hjælper med rapportering og dokumentation

Får styr på reglerne

Vi hjælper dig, når du skal have mandskab på længere eller kortere ophold i forbindelse med bygge- og anlægsopgaver i Norge.

Reglerne om mandskab i Norge og arbejde på byggepladser er mange og komplicerede. Der er store krav til rapportering og det er alfa og omega at have styr på reglerne og rapporteringerne for at kunne overholde de aftaler, du har lavet med kunder eller bygherre.

Vi opererer som dit forlængede bogholderi og administrationsteam, der foretager rapporteringer løbende og kan tale din sag med bygherre og myndigheder, i fald der er behov for det.

Vi støtter op om din norske forretning, så du lever op til reglerne, mens du holder fokus på arbejdet, der skal udføres.

Du kan samtidig nyde godt af vores netværk af fagpersoner.

 

Hvad vi kan garantere dig

Hold overblikket

Lad os hjælpe dig med at holde oveblikket over rapporteringerne mens du og dit mandskab arbejder i Norge

Klar, Parat, Start

Vær sikker på at mændene er klar til tiden og ikke bliver afvist på byggepladsen

Værktøj og Biler

Undgå at blive afvist ved grænsen med værktøj og materialer i bilen

Beskatning

Hvornår er man beskatningspligtig? Undgå ubehagelige overraskelser med en fortrolig partner.

Her finder du et par gode råd

Hvor lang tid tager det at registrere et selskab i udlandet?

Der er store forskelle på, hvor lang tid det tager at registre sig i udlandet med et momsnummer, ligesom der er store forskelle på hvilken dokumentation der skal til.

I Skandinavien / Nordeuropa tager det cirka +/- fire uger, men andre steder og i særligt travle perioder, tager det noget længere tid. Der vil også være krav til, at noget dokumentation skal være i original version og/eller godkendt og underskrevet af dansk notar.

Skal du ansøge om HMS-kort?

Danske selskaber indenfor byggebranchen, der sender medarbejdere til norske byggepladser, skal ofte udstyres med et identitetskort, der giver adgang til byggepladen. Dette kort kaldes HMS-kort eller byggekort (HMS=Helse, Miljø og Sikkerhed). Kortet er virksomheds- / personbundet, og kan derfor bruges på forskellige byggepladser og projekter i Norge.

HMS-kortet identificerer den konkrete medarbejder og giver samtidig vedkommende adgang til byggepladsen. Det betyder også, at uden HMS-kort vil medarbejderen ikke få adgang til byggepladsen. Det kan selvsagt give problemer, hvis et aftalt stykke arbejde ikke kan udføres, fordi medarbejderen står uden HMS-kort.

Det danske selskab skal være momsregistreret i Norge, for at kunne søge HMS-kort til medarbejdere, der arbejder i Norge.

Vil du ansætte en sælger i udlandet?

Du skal selvfølgelig have undersøgt kravene i det pågældende land omkring kontrakt, mindsteløn, arbejdstider, obligatorisk pension mv. Der skal oprettes ansættelseskontrakt og udarbejdes og rapporteres løn.

Vi kan hjælpe dig på vej i processen med gode råd og vejledning, og vi kan tilbyde udarbejdelse samt rapportering af løn.

Hvis du har flere gode spørgsmål, så er vi altid til at få fat på.

Kontakt os

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre oplevelsen. Læs mere om vores privatlivspolitik.

Ok