Styrkelse af forretningen

Business to consumer

Levering af varer helt ud til forbrugeren

Internationale webshops skal også opkræve moms i udlandet

Er returvarer en udfordring?

Sælger du varer fra en dansk webshop til udenlandske modtagere, kan der opstå udfordringer med fjernsalgsgrænsen i Europa. Vidste du eksempelvis, at du makismalt må omsætte for SEK 320.000 / år i Sverige inden du er pligtig til at registrere dit selskab i Sverige og opkræve den svenske moms? Der er forskellige fjernsalgsgrænser rundt om i Europa og forskellige krav til registreringspligt. Hvis du har brug for hjælp så kontakt os gerne.

En anden udfordring kan være salg til forbrugere i Norge eller Schweiz, hvor leveringen bliver udfordret ved grænsen, hvor vareren skal fortoldes / importeres. Her vil din kunde skulle betale moms og evt. told og administration, for at modtage varerne.

Det kan gøre det svært at tilgå disse markeder, da kunderne ikke kender den endelige pris. Dette kan løses med en registrering i Norge eller Schweiz, hvor det så vil være muligt at levere helt ud til forbrugeren uden yderligere omkostninger. Du vil kunne tilbyde dine kunder den endelige pris og levere helt til deres dørtrin. Samtidig vil en registrering i disse to lande, give dig mulighed for at lave en returløsning, som en ekstra god service for dine kunder.

Business to Consumer

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager det at registrere et selskab i udlandet?

Der er store forskelle på, hvor lang tid det tager at registre sig i udlandet med et momsnummer, ligesom der er store forskelle på hvilken dokumentation der skal til.

I Skandinavien / Nordeuropa tager det cirka +/- fire uger, men andre steder og i særligt travle perioder, tager det noget længere tid. Der vil også være krav til, at noget dokumentation skal være i original version og/eller godkendt og underskrevet af dansk notar.

Vi har store forsendelsesomkostning til 3.-land

Danske selskaber der sælger til tredjeland (eks. Norge & Schweiz), vil opleve, at omkostningerne per forsendelse er høje. Det skyldes, at der i forbindelse med hvert salg ofte vil være omkostninger, ikke kun til transporten, men også til fortoldning (eksport - import). Afhængig af de konkrete leveringsbetingelser kan det påvirke omkostningsniveauet pr. salg.

I fald et dansk selskab vælger at registre sig i Norge eller Schweiz, vil man kunne samle sine leveringer (bulk) og dermed holde omkostningerne nede, samtidig med at serviceniveauet mod de lokale kunder bliver højere, da du vil kunne levere helt ud til deres dørtrin (DDP).

Køb af norske domæner kræver en norsk registrering

Mange danske selskaber ønsker at registre sig i Norge med et norsk domæne, for at kunne sætte gang i markedsføring og salg i Norge.

Det er pt. ikke muligt at købe og eje norske domæner uden af være registreret i Norge og have et norsk organisationsnummer. Dette er et krav, også selv om du ikke ønsker at være momsregistreret i landet endnu. Vi hjælper gerne med at blive registret i Norge, i fald du har brug for at købe et domæne.

Hvorfor afviser vores kunder varerne ved grænsen?

Årsagen til at varer afvises ved grænsen kan være mange, men her er et par muligheder.

Når du som dansk selskab sælger til norske kunder, kan du i udgangspunktet kun levere dine varer til grænsen.

Det betyder, at kunder i Norge og Schweiz vil blive kontaktet af en speditør, som opkræver den schweiziske eller norske moms og told, inden de kan modtage de købte varer. Samtidig vil speditøren selvfølgelig opkræve et gebyr for at udarbejde indfortoldningsdokumentet og evt. udlægsprovision. Det betyder, at din kunde ikke kender den fulde pris for den købte vare før meget sent i processen Nogle vil derfor afvise at modtage varen, da omkostningerne til moms, told og fortoldning langt overstiger det forventede.

En anden mulighed er, at dokumentet der sendes med varerne er forkert, eller at der slet ikke er et dokument med.

Vil du ansætte en sælger i udlandet?

Du skal selvfølgelig have undersøgt kravene i det pågældende land omkring kontrakt, mindsteløn, arbejdstider, obligatorisk pension mv. Der skal oprettes ansættelseskontrakt og udarbejdes og rapporteres løn.

Vi kan hjælpe dig på vej i processen med gode råd og vejledning, og vi kan tilbyde udarbejdelse samt rapportering af løn.

Skal jeg betale skat i Norge?

Som dansk medarbejder, der arbejder i Norge, er man i udgangspunktet ikke skattepligtig til Norge.

Der er mulighed for at arbejde i Norge i helt op til 183 dage om året uden at skulle betale norsk skat af sin personlige indkomst (løn).

Man skal dog - som i Danmark - have et norsk skattekort, hvoraf det fremgår, at man ikke er skattepligtig til Norge.

Vil du gerne have 100% styr på personbeskatning og undgå grimme overraskelser, så kontakt os for en nærmere gennemgang.

Vareværdi ved indfortoldning

Når et selskab er registreret med et momsnummer i hhv. Norge eller Schweiz, er det ikke ligegyldigt hvilken værdi varerne indfortoldes til.

I fald et moderselskab sender sine varer til indfortoldning til eget momsnummer i Norge eller Schweiz, kan det have store økonomiske konsekvenser, hvis vareværdien ikke er korrekt. Kontakt os i fald du har behov for at gennemgå din værdisætning eller hvis du er blevet kontakten af myndighederne for en kontrol, så kan vi godt hjælpe.

Hvis du har flere gode spørgsmål, så er vi altid til at få fat på.

Kontakt os