Styrkelse af forretningen

Business to business

Professionel levering og fuld kontrol

Tag markedsandele med en registrering i udlandet og giv din kunde en professionel service, selvom om du ikke er fysisk tilstede

Konsolidér dine sendinger til tredjeland

Der kan være forskellige årsager til, at BtB selskaber vælger at lade sig registrere i udlandet.

Indenfor Europa er salg mellem europæiske virksomheder momsfrit, men der kan i forbindelse med særlige leveringsbetingelser, ønsker om import i et andet land end Danmark eller i fald man ønsker at etablere et lager i udlandet, være krav om registrering i det pågældende land.

I forbindelse med eksport til lande som Schweiz og Norge kan det have konkurrencemæssige fordele, at kunne levere helt ind til kunden (DDP), ligesom det bliver nemmere at tilgå mindre detailsegmenter, når man er registreret. Med en registrering i disse lande vil der være mulighed for, at konsolidere sine forsendelser og dermed holde omkostninger til fortoldning på et minimum.

Med en professionel partner kan du få sparring om det konkrete land og nyde godt af mange års erfaring med at hjælpe selskaber i gang i udlandet.  

Business til business

Ofte stillede spørgsmål

Vi har store forsendelsesomkostning til 3.-land

Danske selskaber der sælger til tredjeland (eks. Norge & Schweiz), vil opleve, at omkostningerne per forsendelse er høje. Det skyldes, at der i forbindelse med hvert salg ofte vil være omkostninger, ikke kun til transporten, men også til fortoldning (eksport - import). Afhængig af de konkrete leveringsbetingelser kan det påvirke omkostningsniveauet pr. salg.

I fald et dansk selskab vælger at registre sig i Norge eller Schweiz, vil man kunne samle sine leveringer (bulk) og dermed holde omkostningerne nede, samtidig med at serviceniveauet mod de lokale kunder bliver højere, da du vil kunne levere helt ud til deres dørtrin (DDP).

Hvor lang tid tager det at registrere et selskab i udlandet?

Der er store forskelle på, hvor lang tid det tager at registre sig i udlandet med et momsnummer, ligesom der er store forskelle på hvilken dokumentation der skal til.

I Skandinavien / Nordeuropa tager det cirka +/- fire uger, men andre steder og i særligt travle perioder, tager det noget længere tid. Der vil også være krav til, at noget dokumentation skal være i original version og/eller godkendt og underskrevet af dansk notar.

Vil du ansætte en sælger i udlandet?

Du skal selvfølgelig have undersøgt kravene i det pågældende land omkring kontrakt, mindsteløn, arbejdstider, obligatorisk pension mv. Der skal oprettes ansættelseskontrakt og udarbejdes og rapporteres løn.

Vi kan hjælpe dig på vej i processen med gode råd og vejledning, og vi kan tilbyde udarbejdelse samt rapportering af løn.

Hvad er et norsk D-nummer?

Et norsk D-nummer svarer til det danske CPR nummer. Et D-nummer gives dog til udenlandske statsborgere (ikke norske).

I fald man som dansk medarbejder arbejder på en byggeplads i Norge, skal man ansøge om et D-nummer, for at kunne få et HMS-kort og dermed komme ind på en norsk byggeplads.

IntraVAT hjælper mange selskabers medarbejdere med at ansøge om et norsk D-nummer. Kontakt os gerne, hvis du skal bruge et D-nummer.

Skal jeg betale skat i Norge?

Som dansk medarbejder, der arbejder i Norge, er man i udgangspunktet ikke skattepligtig til Norge.

Der er mulighed for at arbejde i Norge i helt op til 183 dage om året uden at skulle betale norsk skat af sin personlige indkomst (løn).

Man skal dog - som i Danmark - have et norsk skattekort, hvoraf det fremgår, at man ikke er skattepligtig til Norge.

Vil du gerne have 100% styr på personbeskatning og undgå grimme overraskelser, så kontakt os for en nærmere gennemgang.

Vareværdi ved indfortoldning

Når et selskab er registreret med et momsnummer i hhv. Norge eller Schweiz, er det ikke ligegyldigt hvilken værdi varerne indfortoldes til.

I fald et moderselskab sender sine varer til indfortoldning til eget momsnummer i Norge eller Schweiz, kan det have store økonomiske konsekvenser, hvis vareværdien ikke er korrekt. Kontakt os i fald du har behov for at gennemgå din værdisætning eller hvis du er blevet kontakten af myndighederne for en kontrol, så kan vi godt hjælpe.

Køb af norske domæner kræver en norsk registrering

Mange danske selskaber ønsker at registre sig i Norge med et norsk domæne, for at kunne sætte gang i markedsføring og salg i Norge.

Det er pt. ikke muligt at købe og eje norske domæner uden af være registreret i Norge og have et norsk organisationsnummer. Dette er et krav, også selv om du ikke ønsker at være momsregistreret i landet endnu. Vi hjælper gerne med at blive registret i Norge, i fald du har brug for at købe et domæne.

Hvis du har flere gode spørgsmål, så er vi altid til at få fat på.

Kontakt os

Klar på at komme i gang?